Fuzbal

Štiri Vukove buteljke

Miran Vuk = Zavrč. Okej, to vemo. Jasno je. Pa ne samo zaradi tega, ker je njegov priimek oz. naziv njegovega podjetja na majicah kluba, ki je dvakrat končal na petem mestu prve lige, pa se vsem nekako zdi ali pa bi se jim rado zdelo, da bi bil nižje. Miran Vuk nama je z Renejem jasno povedal. Če bi Zavrč imel dobre priprave in pravega trenerja, bi bil cilj prvo mesto. In finale pokala. Ja. Oboje. Klub za dvojno krono. 

Finta, ki jih je v slovenskem prvoligaškem fuzbalu premalo, je ta, da Miran Vuk to pove. Ne govori kdo ve kako glasno. Gleda levo desno. Pa ne, da bi bežal. Sploh ne. Mirana Vuka se lahko vpraša vse. Imena Ante Šimundže, Srečko Katanec, Albert Riera, celo Slavko Matić, ki je odšel v Koper in ga pustil na suhem. O vseh vam bo kaj povedal. Ne bo leporečil, ne bo iskal celofana. Kvečjemu alu folijo. Da ostane toplo/hladno.

Nisva ga spraševala prav nič o ribah in mesu. Je že mimo. Zavrč je izgubil z Gorico in novi trener Pacoult je na tiskovki, kjer se mu je prevajalo, pokazal, da nekaj slovenščine že razume. Koliko časa bo imel, da se nauči dvojino, bomo videli. Vuk je bil zelo razočaran nad porazom.Matić je pač v sedmih tekmah petkrat zmagal in dvakrat remiziral. Nabil Maribor in Olimpijo. Jap. Tako apetiti zrastejo. Zelo.

IMG_7232

Skratka, to je bila ena najboljših izkušenj v slovenskem fuzbalu in se lahko Zavrču, vsem v klubu, z Renejem samo zahvaliva. Pa za štiri buteljke, ki jih čuvava za posebno priložnost.


Nismo imeli silenzio stampa. Eh. Bi lahko, jasno, ker pač… Katanec. Ampak ne. Smo še tu. In bomo. Seveda, jasno. Kaj ne bi bili, ko pa #plts ponuja toliko in še več. Ofsajd je šel v Zavrč in naredil intervju z enim in edinim – Miranom Vukom. Ki pravi, da porazov prav nič slabše ne prenaša. Direktno, odkrito, o vsem in vseh. 20 minut čistega presežka.

Seveda pa Rene, Boki in Jaša niso spustili ostalega dogajanja v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenija. Marijan Pušnik še vedno nosi pulover zelo prepoznavne barve, Olimpija pa drži razliko do sobotnega derbija, na katerem bo vsa Slovenija – razen Reneja :D. Maribor je premagal Celje, a kaj to pomeni za derbi? Slišali boste, zakaj bi Krško res lahko zmagalo in zakaj je Koper tokrat lepše izgubil.

IMG_7233

Pa o reprezentanci, za konec. Čisto malo. Okej, malo dosti. Ker pač… Mimo tega ne gre. Seveda ne. Kaj čmo. Takle mamo. In ja, odbojko smo omenili, čeprav te dni nimata veliko skupnega ta dva športa. Skratka. Evo nas. Pripravljeni na derbi leta.

#Ofsajd najdete na @ofsajd, na iTunes, na Soundcloudu in vsak ponedeljek [tokrat izjemoma torek] ob 17.00 na www.youreupradio.com vse v sodelovanju z GT22, ki nas prijetno gosti. Najdete nas tudi na platformi www.urbani.si [Ajnfoh, Aufbix!].

Komentarji

komentarjev