Fuzbal

Rokomet vs. fuzbal

Najbolj naju je z Renejem, ki je pač bil mega lačen, sesulo kake pol ure pred tekmo. Sva v tisti restavraciji, pod Areno Petrol. Dobesedno pod stadionom. Pride kelnar in drmne: “Kaj danes je kaka tekma?” E, te kar malo potre, sesuje, potolče. Ampak tako je pač na terenu.

Kot neprava kavč selektorja sva z Renejem šla v Celje, kjer je Olimpija povozila domačine. Ampak nič zato. Primož Cirman še verjame. O, ja. Ker ve. Da je Faik Kamberović bil najboljši, ki je kdaj žogo brcal na še tisti legendarni Skalni kleti. To je bil najbrž najboljši, vsekakor pa najdaljši Ofsajd doslej. Sedmi. In ne šesti, kot se je Jaši zatipkalo, hehe. FullSizeRender


Cirman. Primož Cirman. Tako. Zdaj vemo. O Celju več in vse. Skoraj vse. Kot je rekel Rene: škoda, da ni več Primožev Cirmanov gor in dol po državi, ob klubih#plts. Ki povedo tako, da vidimo, zakaj je nogomet ta igra, ki jo imamo tako radi [in čakamo, da se Eventim končno enkrat spravi k sebi]. Cirman je govoril o tem, kakšna je razlika med rokometom in fuzbalom, pa tista je bila luštna o tem, kako so Celjani bili lani najbolj gledljiv tim, letos pa…

Ja, Celje je res pehnilo ven Olimpijo iz pokala, a potem v soboto, kamor se je odpravila ekipa Ofsajda, dobilo po gajbi [beri: Jure Travner]. Štiri nula. Štirikrat Šporar. Bum, bum, bum, bum. Ampak zgodba v Celju je tako širša, da je Cirman ponucal 45 minut. No, raztegnilo se je, ker je želel še kaj povedat o, jasno, Mariboru.

Kaj povedat o Mariboru? Močno, golijade, pucnjave. Ni, da ni. Dvakrat čez Rudar, tisti Rudar, ki je v Velenju spomnil na neke druge čase. A zdaj Maribor melje. Da je res vprašanje, kaj bi bilo na derbiju, za katerega še vedno ne vemo, ali bo ali ne.

IMG_7279

Domžale so spisale doktorsko disertacijo na temo Psihoanalitični vpliv sodnikov, v glavni vlogi predsednik kluba Oražem. Zavrč je namreč odnesel tri pike iz Domžal, ki so res v mini krizi. In ne samo to, da boli še bolj: Milko Đurovski, ki je ta teden povedal, da je bila napaka, da je šel v Maribor in ne v Olimpijo, je spravil Zavrč tudi v polfinale pokala. Miran Vuk je gotovo srečen. Zelo manj pa vsi, ki spremljamo te predstave naših glavnih sodnikov, ki pokasirajo 545 EUR bruto na tekmo. Huf. Boli.

Druge novice? Krško hara, Gorica pada. In prešteli smo nenormalno veliko število prekrškov na tekmi v Kopru, kjer je Krka odnesla piko, ki bi lahko bila kaj več. Še kaj? Še? Pa saj je, kolikor hočete, to je najdaljši podcast v zgodovini Ofsajda.

Še enkrat hvala Primožu Cirmanu in tudi NK Celje za ustrežljivost in prijaznost. Forza!

#Ofsajd najdete na @ofsajd, na iTunes, na Soundcloudu in vsak ponedeljek ob 17.00 na www.youreupradio.com vse v sodelovanju z GT22, ki nas prijetno gosti. Najdete nas tudi na platformi www.urbani.si [Ajnfoh, Aufbix!], prijetno pa o nas razlaga tudi www.novimaribor.si

FullSizeRender 2

Komentarji

komentarjev