Fuzbal

Polcajt: Najboljše & “najboljše” v PLTS

Tako! Na polovici smo! In zdaj je čas, da vam Rene Puhar in Jaša Lorenčič postreževa z najbolj zanimivimi, najbolj kvalitetnimi in najbolj izstopajočimi dosežki tako na kot ob igrišču deseterice klubov, ki sestavljajo našo in vašo Prvo ligo Telekom Slovenije. Rene je zbral prvi del [na igrišču], Jaša pa drugega [ob igrišču]. Uživajte ob branju in nam spodaj, komot, pripišite še svoje predloge in pripombe.

Obljubimo – no, recimo -, da bomo v naslednjih 18. krogih še bolj pozorni in pripravili tam, konec maja, še bolj temeljit izbor, vreden PLTS. Izbor je izključno subjektiven, duhovit in luciden. Upamo, da boste to sprejeli kot tekst dveh ljubiteljev našega državnega prvenstva.


RENE PUHAR

IMG_6988
POZITIVNO PRESENEČENJE
 • GREGOR BAJDE (Maribor)

“Bajde, kdo?”, s(m)o se spraševali v Mariboru ob njegovem prihodu. „Za kolko? Peeetsto tisoč?!!“ Ampak je imel Zlatko (spet) prav, pa čeprav je z vizionarskim razlaganjem, da v Celju na krilu ni bil izkoriščen in da prihaja v Maribor kot čista devetka, očitno pihnil mimo. Energičen, drzen, lačen… klizačkih štartov, podaj in golov. Bajde pri Jurčiču (p)ostaja krilo. Disciplinirane ofenzivce Maribor krvavo rabi tudi za evropske tekme.

NEGATIVNO PRESENEČENJE • VALON AHMEDI (Celje)
Je to res (t)isti Ahmedi iz lanske sezone, ki je s podajami in navdihom hranil Verbiča, Sunnya, Vrhovca? S potezo preveč in očmi zadaj, da se nam je kar kolcnilo po Zajku Zebi? Bodisi je za njegov trenuten žalostni izgled kriv spodletel prestop bodisi pogreša stare soigralce, stiskamo pesti za čimprejšnji „comeback“. Pravo desetko v tem trenutku v slovenski ligi zelo pogrešamo.

IMG_7279

NAJBOLJ KONSTANTEN • NEJC VIDMAR (Domžale)
V izjemni formi je odigral vseh 1620 minut jesenskega dela sezone in to brez enega samega večjega kiksa (za tisti gol Maribora je kriv Dobrovoljc!). Domžale so, močno po njegovi zaslugi, prejele le štirinajst golov – kar šest manj kot na primer Maribor. Je tudi najbolj konstanten reprezentant iz slovenske lige, ki ob slovesu S. Handanoviča čaka na prve minute v slovenskem dresu v članski konkurenci. Čimprej mu jih privoščimo.

IMG_0074

NAJLEPŠI POVRATEK • MILAN BURGIČ (Gorica)
Potem, ko je lani v Olimpiji izgledal kot da nima več nobene volje do nogometa, smo Milana Burgiča, polovico tistega ubijalskega goriškega dvojca izpred desetih sezon, letos dobili nazaj. Kakšna predanost, požrtvovalnost in vpliv na goriško igro! Samo ob njem lahko tako blesti Eleke. Slava vsem, ki po bogati karieri na tujem na domačih tleh znova najdejo prvinsko strast.

NAJBOLJ IZSTOPAJOČ POSAMEZNIK SVOJEGA MOŠTA • DAVID POLJANEC (Krško)
Ja, lahko bi bil Šporar. Ampak Šporar bi lahko bil izbran tudi pri vsaj treh preostalih rubrikah. Tukaj pa iščemo takšne, ki jih tekom leta nekoliko spregledamo. Kljub slabši formi in predolgemu strelskemu postu, želimo izpostaviti njegov izjemen doprinos petnajstim točkam ekipe. Z dvema okrepitvama in Poljancem iz začetka sezone je v Krškem vse mogoče.

IMG_0090

NAJLEPŠI GOL • ENIS ĐURKOVIČ (Celje)
Hentyev prodor v Mariboru, Ibraimijeva bomba iz petintridesetih metrov v Celju, Elekejevi čudežnih goli iz vseh možnih pozicij, Šporarjevi kirurških dotiki, Pajačevi prosti streli, Tim Čeh a.k.a. Paul Gascoigne, Matjašečeve nekakšne škarjice,… Bogato. Domače, domače! Posebej pa izpostavljamo Đurkovičev drajek proti Mariboru. Nobenega naključja, čista popolnost izvedbe.

NAJBOLJ NEIZKORIŠČEN POTENCIAL • BOLHA, TRIFKOVIČ, TOLIMIR, M. IN S. BABIČ, ČRNČIČ… (Rudar)
Vezna linija Rudarja. Agresivna in tehnično podkovana. Nikakor se ne more izgovarjati neizkušenost. Niti na poškodbe in preofenzivno igro celotnega moštva ne. Ekipa s takšnim vezivnim tkivom mora osvojiti veliko več kot točko na kolo. Javornik bo moral iz omenjenih v spomladanskem delu potegniti veliko več, če želi imeti (našo) nadaljno podporo.

IMG_0080

POSEBNA OMEMBA • NEMANJA MITROVIČ (Olimpija)
V zadnjih tekmah nas je popolnoma prepričal. Kaj prepričal, prevzel! Še en igralec Olimpije ob kateremu se skavtom cedijo sline. Moderen branilec, ki je ob izjemnih fizičnih predispozicijah in 193 cm sposoben tudi graditi igro iz zadnje linije. In podajati – spomnite se njegovih dveh na derbiju. Postaja standarden, konstanten. Še vedno pa nekoliko spregledan. Doslej tudi iz naše strani.


 

JAŠA LORENČIČ

11695029_10153516407538944_460190892554598076_n

NAJBOLJ BIZARNA TISKOVKA • BOJAN BAN & DRAGO COTAR (Maribor)
Ante Šimundža je bil že teden dni bivši, glavni govorec kluba pa je kar tako, na ajns, cvaj, draj, ratal – Saša Gajser. Kar ni bila ravno najboljša pr finta. Gajser se je spustil v delo novinarjev, češ, da smo vlekli Šimundžo po zobeh in bili nespoštljivi. Mediji da s(m)o bili grdi-grdi. In je prišla tiskovka vseh tiskov. Ponedeljek, 24. avgust. Nabito polna soba, bolj kot za Astano. Bum! Ne. Ni prišel novi trener. Prišla sta… Direktor Bojan Ban in predsednik Drago Cotar. Povedala sta besedo ali tristodvanajst o – poslovnih uspehih kluba. “Bo pa še letos,” sta povedala o tem, kdaj bo znan novi trener, ki se je nato predstavil pet dni kasneje po tekmi s Krko (2:2).

IMG_6993

KULINARIČNI PRESEŽEK • RIBA, MESO, PASULJ (Zavrč)
Smrdite po mesu in smrdite po ribi, pa niste ne meso ne riba,” je najbrž izjava vseh izjav. Izrekel naj bi jo – po besedah Mirana Vuka, šefa Zavrča – Zlatko Zahovič na tistem gostovanju Maribora, kjer so vijoličasti dali vse tri gole, a izgubili (1:2). Ampak da je kulinarika eden ključnih faktorjev pri Zavrču, kjer v mini sobici pogosto postrežejo s pečenko, čebulo in dobrim Vukovim vinom, je ugotovil Miljko Đurovski. Vse bi še bil prenesel, ko gre za vtikovanje Mirana Vuka v trenerski posel, ampak ko je videl, da je na jedilnik med reprezentančnim premorom prišel pasulj namesto mesa, ker da se tako dobi na moči (ali pa, na svojevrsten način, onemogoči tekmeca), je imel zadosti. In odšel.

IMG_7233

PISMA “BRALCEV” • (Domžale, Gorica)
Ko imaš res dovolj sodnikov, ko misliš, da drugače pač ne gre… Resno pošiziš. Ja, lahko tako kot Krunoslav Jurčić na derbiju in fašeš jurja evrov kazni naknadno. Ali tekmo prepovedi, kot Marijan Pušnik. So pa taki, ki se razbesnijo nad tipkovnico. Denimo predsednik Domžal Stane Oražem. On je začel s pismi bralcev, naslovljenimi na NZS in zlasti na Zvezo nogometnih sodnikov Slovenije. Imeli so marsikaj prav, video pač ne laže in vidno je bilo, da so se nekateri šli rokomet. Sploh igranje z roko dela sodnikom pri nas vse več preglavic – ne glede na klub. A ker bi sporne sodniške odločitve itak nucale tekst zase, se raje vrnimo na dejstvo, da lahko pisana besede nese očitno dlje, saj so kmalu stvar kopirali pri Gorici in prav tako napisali svoje. Kaj ne bi, če je za nekatere prepovedano uporabljati škarjice in to, ko je branilec dva metra stran.

11947659_10153583808008944_5467226797535462035_n

NAJBOLJ BIZAREN VSTOP V IGRO• ALEŠ MEJAČ (Maribor)
Ta je še zelo sveža, iz drugega derbija. Maribor je že bil omejen na deset igralcev, Petar Stojanović je pač moral – s pomočjo Ibraimija in Jurčića, ki sta ga komaj obvladala – iz igrišča. Okej. Igra je šla dalje. Jurčić se je v štirih minutah odločil da bo okrepil obrambo in bo Dareta Vršiča zamenjal z Alešem Mejačem (edinim “branilcem”, ki si ga je izbral za na klop). V zmešnjavi je četrti sodnik Aleš Skok popisal menjavo in nato kar rekel Mejaču, naj steče. Zdaj… Aleš Mejač se je pripravil na svojo 276. tekmo v prvi slovenski ligi. Izkušen tip. Ampak… Mejač je kar stekel noter, ne da bi Vršič odšel s terena. Cela klop Olimpije je vstala, skočila in pokazala, z vsemi prsti obeh rok, da ima Maribor vendar samo deset igralcev, ne enajst. “Bravo!” je Krunoslav Jurčić v smehu pohvalil vprašanje, Pušnik pa spomnil, kako s(m)o ga po odločilni tekmi za prvaka 2002/03 krivili, ker je Celje v Ljudskem vrtu tekmo končalo z dvanajstimi in so “nekateri” trdili, da je tekma neregularna.

FullSizeRender 8

NAJBOLJ BIZAREN RUMENI KARTON • IVAN ŠIMURINA (Koper)
Če je Aleš Mejač postavil osebni, najbrž pa tudi klubski rekord, s kartonom v eni sami sekundi [Davor Drečnik mu ga je pokazal takoj, ko je drugič vstopil], je Ivan Šimurina izenačil rekord lige, ko je dobil rumenega, ne da bi sploh vstopil. Zakaj? Na tekmi sodniške inovativnosti je brcnil žogo s klopi, ki jo je grel vseh preostalih 90 minut, nazaj v igrišče, da bi Koper pridobil na času [in naposled odnesel tri točke z zmago 2:1 v Gorici]. Dragoslavu Periću ni ostalo nič drugega, kot da je Šimurini pokazal rumeni karton. Ne da bi ta sploh igral.

NAJBOLJŠI GOSTUJOČI NAVIJAČI (Krško)
Krčani so prišli v Ljudski vrt v takem številu, da so si izbrali dve tribuni. Severno, kamor so šli Nuclear Power Boys, najboljši povratniki na navijaško sceno zadnjih nekaj sezon, in zahodno, kjer so se drli in kričali, še posebej, ko je David Poljanec stisnil častni komad. In ne pozabimo, Krško je prišlo v Maribor v tretjem krogu kot vodilno moštvo PLTS! Gostovanje je bilo tako vzhičeno, da sta Tomaž Perovič, trener Krškega, in njegov pomočnik zamudila začetek drugega polčasa, ko je takoj na začetku zadel Agim Ibraimi. Že takrat se je Anteju Šimundži videlo, da bi – sveže po izpadu iz kvalifikacij za ligo prvakov – raje imel znova takšne probleme, take, kot jih je imel pri Aluminiju in Muri. Ni kaj, Krčani so se res izkazali na kar nekaj tekmah in marsikdo si želi, da bi ostali v ligi. Častna omemba: Terror Boys! Zakaj? Ker pridejo na tekmo. Pa če jih je petnajst (Zavrč) ali pet (Maribor).

FullSizeRender 6

NAJBOLJ GLASEN NAVIJAČ • Neimenovan (Celje)
Ker od fuzbala kmalu ni bilo več kaj veliko, saj je Jure Travner pomagal Olimpiji, da se je na Areni Petrol poigravala s Celjem, Andraž Šporar pa je stisnil vse štiri komade (4:0), peščici navijačev (1250) ni ostalo drugega, kot da bodri svoje Celane po svoje. Itak so bili zadovoljni, da so med tednom Ljubljančane pehnili iz pokala. In se je našel navijač na severni tribuni, tisti glavni, ki je navijal malo za Celje, malo za Olimpijo, pa spet za Celje, znova za Olimpijo, nato malo utignil in nato zakričal: “Begunci!”

NAJBOLJ ISKRENA PONUDBA • Jernej Javornik (Rudar)
Igrišče je res bilo… No, ni bilo. Uboga zelenica v Velenju. Pa so bili svoj čas, v nekih drugih časih, nanjo upravičeno ponosni. A letos poleti je bila neka zamuda s skrbnikom trave, igrišče je namočilo in… Že konec avgusta je bila zelenica v Velenju hudo načeta. Jerneju Javorniku, trenerju s trenutno najdaljšim stažem v #plts (od 7. januarja 2013, sledi Luka Elsner od 21. avgusta 2003 na klopi Domžal), je bilo iskreno hudo. Zato se je opravičil v svojem imenu in imenu kluba. Da bi stvar poglihal, tako, športno in gostoljubno, je Sašo Gajserja, takrat prvega gasilca požara na klopi Maribora, povabil na pivo ali špricer, češ, za dobre stare čase, ko sta se najprej en proti drugemu, nato pa tudi skupaj podila po tej isti, a malo boljši zelenici. “Ah, kje,” je v profesionalnem duhu, ki pač ne pozna časa za špricer ali pivo, odvrnil Gajser.

IMG_0084-886x550

NAJBOLJŠI KOMENTATOR • TOMAŽ LUKAČ (Kanal A)
Seveda ga vsi nimate radi. Nekaterim gre na živce bojda pristranskost, čeprav če bo Lukaču, ki sicer prihaja iz Celja, torej ravno nekje na pol poti med Mariborom in Ljubljano, še naprej očitano, da zdaj navija za Maribor in zdaj za Olimpijo… Je ded zmagal. Ko sem ga v Velenju srečal na tekmi Rudarja z Mariborom, se je lepo zahvalil za pohvale, ki sem jih spisal tukaj, in hkrati potožil, da ko je poleg PLTS prišla še liga prvakov, je ugotovil, kako zajebano je komentirati tri tekme na teden. Fuzbal ima pač omejen korpus besed. Okej, resda ne tako omejen, kot ga imajo nekateri komentatorji na nacionalki [ta je med dodatnimi kvalifikacijami za Euro 2016 pokazala, kako zelo nepripravljena in iz forme je, ko gre za fuzbal], pa vseeno. A Lukač ohranja ne samo formo. Rad ima ta naš fuzbal. Sliši se. Povzdigne glas, vesel je vsakega gola in ko dobi še malo predaha ob oglašanju novinarjev s terena (Tadej Vidrih, Nada Pavšin, Božidar Bulat…), je Kanal A medijski zmagovalec, ki je pokazal, da je tudi naša liga lahko cel žur. No, Kanal A in podcast Ofsajd [malo samoreklame].

Foto : Kanal A
Foto : Kanal A

NAJBOLJŠI VZKLIK • HOČEMO PIVO (Viole)
Ko je tam, v začetku poletja še ornk žgalo in se je v parlamentu spet šušljalo pred tem, da bi morda na stadionu ponudili alkoholne pijače še splošni populaciji (in ne samo vipovcem), so v prvem krogu mariborske Viole glasno izrazile, kaj hočejo. “Hočemo pivo!” so kričali v prvem krogu proti Zavrču. Kot se je izkazalo, so si piva po tekmi – pivce za živce – želeli sploh pri vijoličastih, saj sta po tej tekmi šla Aleš Mejač (krivec za gol Zavrča) in Dalibor Volaš (podajalec pri izenačujočem golu) morala v B ekipo. Mejač in Volaš sta se kasneje vrnila, pivo žal ne. So pa dobili po odhodu Šimundže tisto, kar so jasno sporočili Jurčiću: “Hočemo fuzbal!”

Najbolj sporen (ne)ofsajd sezone? [Screenshot: prvaliga.si]
Najbolj sporen (ne)ofsajd sezone? [Screenshot: prvaliga.si]
NAJBOLJŠI PR • MESTNA OBČINA (Koper)
Kot nama je v Ofsajdu 8 povedal Simon Maljevac, so se v Kopru odločili za prav poseben način komuniciranja z mediji. Ker so se hermetično zaprli [morda zato, da so se ob prihodih in odhodih malo bolje najprej prešteli po sistemu prvi, drugi, prvi, drugi…], so tako vse novinarje raje napotili kar na mestno občino Koper. Koliko dela imajo tam zavoljo vprašanj, povezanih z delom župana Borisa Popovoviča, pa je znano… Ampak! Pozor! Koprčani, ki imajo stalno prebivališče v Kopru, na Bonifiki zgolj pokažejo osebno izkaznico in – hop! So že noter!

NAJBOLJ MODNI TRENER •ANDREJ KASTREVEC (Krka)
Andrej Kastrevec je že sam po sebi impozantna pojava. Najbrž zaradi gologlavosti? Mogoče, možno. Gospod, ki te dni obhaja leto dni, kar je sedel na klop Novomeščanov, najraje nosi črno kombinacijo. Črne hlače, črni suknjič. No, za osončeno gostovanje Maribora na Portovalu si je omislil še dodaten modni dodatek. Črna očala. Gangstersko, vam povemo. Res. Nekaj časa je delovalo, vijoličasti so delovali še kako prestrašeno, na koncu pa – ko je Kastrevec zaradi vse bolj zahajajočega sonca že snel očala – odnesli vse tri točke.

IMG_0081

DRUGI NAJBOLJ MODNI TRENER • MARIJAN PUŠNIK (Olimpija)
Marijan Pušnik ne deluje ravno monotone sorte. Najbrž res ne. Zato ima najbrž v pogodbi, predvidevamo, določeno, v kakšni opravi naj predstavlja Olimpijo. V toplejšem delu je to bil zeleno-beli šal Olimpije, sledil je fluorescentno zeleni pulover, ki ji je, ko je stisnil mraz, dodal še zeleno jakno, s katero je bolj viden od vseh redarjev na stadionih gor in dol po državi.

MIŽEČI SODNIK • MILOVAN NIKOLIĆ (Kanal A)
Glavna težava Milovana Nikolića ni ta, da ni pretirano televizijčen, še zlasti pa ne za komercialni tv. Njegova glavna težava je, da ne ve točno, zakaj je tam. Ali pa mu nihče še ni povedal. Nikolićev življenjepis je, okej, skrben in to, vendar še vedno ne takšen, da bi lahko komentiral tako sem-in-tja delo sodnikov, ki so sodili hudo bolj pomembne in zahtevnejše tekme od njega. Če je Mateo Beusan iz HTV k nam pred leti prenesel “Oko sokolovo”, ki smo si ga tako želeli, no, potem gospod Nikolić gotovo ni to. Apologeta (pre)dobro plačanih sodnikov, ki so največji poraženci jesenskega dela prvenstva in bi morali vsi skupaj na resne priprave [in po možnosti pred občinstvom, ker jim večje število gledalcev povzroča hude preglavice], pač ne potrebujemo. Takega že ne.

IMG_0082

REKORD LIGE • MIRAN VUK (Zavrč)
Ne potrebujemo Slavka Jeriča [MMC], da bi ugotovili, kdo je podrl rekord. Itak. Miran Vuk. Trenerja je zamenjal kar štirikrat: začel je Ivica Solomun [“On nam je zapravil Evropo!”], nadaljeval je Slavko Matić, ki je na sedmih tekmah petkrat zmagal & dvakrat remiziral in odšel v Koper [“Tam je dobil 3.000 EUR in stanovanje!”], Vuk je stopnjeval z vele imeni in pripeljal Petra Paculta za vsega dve povprečni tekmi [“Za ta denar pričakujem od njega več!”], dokler se ni odločil za Milka Djurovskega, ki je v Zavrču na štirih tekmah spravil Zavrč v polfinale pokala [prek Drave] in zbral dva remija ter uspel povedati predvsem to, da je za Sportal končno povedal, kakšna napaka je bila, da se je pred sedmimi leti odločil in šel za trenerja v Maribor in ne Olimpijo, da bi se na koncu Solomun vrnil nazaj na začetek. Najbolj bizarno? Zavrč je še vedno peti [mesto, kjer je končal v prvi in drugi sezoni med elito] in še vedno z resnimi možnostmi za Evropo. “V Lendavi!” pravi Vuk, če ga vprašate, kje bi igrali evropske tekme. Doslej so slovenski klubi v tej sezoni opravili devet trenerskih menjav.

FullSizeRender

PRESTOP JESENI • ALBERT RIERA (Zavrč)
Skupaj lahko tega dojenčka vzgojimo, krepimo in tudi izobrazimo!” je ob prihodu rekel Albert Riera. Ni kaj, Miranu Vuku je uspelo… Ma, vse. Samo da sta Slavko Matić in športni direktor Dušan Petković kmalu odšla, Riero pa pustila v Halozah. Španec, ki je bil v kadru Španije leta 2008, ko je furija prvič osvojila Evropo, je doslej na 8 tekmah zbral 437 minut, 2 asistenci in 2 rumena kartona. Gola še ni zabil, je pa ponudil že nekaj prečk in vratnic. Glede nato, da ima ženo in tri otroke v Omsku, mu Vuk pušča prosto med reprezentančnim premorom. Še vedno pa je menjava Zlatan Muslimović (prej BiH) – Albert Riera (prej Španija) v majici Zavrča, ki je nekako prišla tudi v roke Pepeja Reine, še vedno kultni prizor. Ja, to lahko uspe samo Miranu Vuku.

Foto: Zavrč
Foto: Zavrč

NAGRADA ŠTEFANA ŠKAPERJA • MARCOS TAVARES (Maribor)
Nagrada sicer uradno nosi tega imena, a bi jo lahko. Šestnajst let je že, kar je Štefan Škaper brcnil uspešno še zadnjič žogo. Bil je 29. avgust 1999, v dneh, ko se je Mariboru mudilo prvič v ligo prvakov. V 18. minuti tekme v Velenju je Škaper zabil še svoj zadnji in 130. komad v PLTS. Deveta sezona, 226. tekma. Dras in gol! Mura je na koncu tekmo dobila z 1:2, Škaper pa je do danes ostal tudi najboljši v hat-trickih. Do 130. se je še lani, ko je Marcos Tavares s 17. zadetki znova postal najboljši strelec lige, zdelo neverjetno daleč. Ampak letošnje prvenstvo bo drugačno. 17 ne bo dovolj. Gole je treba štepat’ in Tavares je resno zavihal štucne. Prišel je že do 112. gola, letos jih ima tako že 10. Če bo tako priden in zdrav in na voljo še naslednjo sezono… Se zgodi, da bo Štefan Škaper, prvi golgeter Prekmurja, nekega dne celo ujet. Do takrat pa, slava mu!

IMG_0088

NAGRADA ZORANA UBAVIČA • ANDRAŽ ŠPORAR (Olimpija)
Prav v soboto, na dan derbija, se je bil poslovil. Zoran Ubavič. Nadkralj. Takega golgeterja zlepa ne boste našli. 142 tekem za Olimpijo in 112 komadov. Bamf! To je bil kralj. Njegovih 29 golov iz prve sezone 1991/92, ki je štela 40 krogov in je v njej sodelovalo vse živo [Ljubljana je imela kar 4 klube med elito], je še danes nedosegljivih – najbližje sta prišla Sašo Udović [1992/93, Olimpija] in Štefan Škaper [1994/95, Beltinci] s 25 komadi. Kot sta nedosegljiva tudi 102 gola, ki jih je takrat sprašila Olimpija, ki pa je letos na dobri poti, da se temu približa [50 golov po polovici prvenstva, ki pa ima 36 krogov]. Andraž Šporar je pri 17 golih, od tega je kar tri štihnil na dveh derbijih, in bi lahko prišel blizu, če bo le ostal v Stožicah.

FullSizeRender 10

NAGRADA SEBASTJANA GOBCA • RAHMANOVIĆ & ŠME (Koper)
Gobec, ki se je lepo poslovil tako, da je videl Celje znova v Evropi in zdaj pomaga v vlogi športnega direktorja, je rekord tako po številu nastopov (488) kot tudi rumenih kartonov (146), čeprav je bil Amir Karič (110 rumenih kartonov) dostojen tekmec. No, trenutno ima največ rumenih kartonov Amar Rahmanović (Koper, 8 rumenih), ki pa je po točkah nefairplay lestvice za soigralcem Denisom Šmejem (4 rumeni, 1 direktni rdeči). Ampak… sezona je še doooolga. Sicer pa Koprčani vodijo tudi pri ofsajdih.

FullSizeRender_1

Komentarji

komentarjev

2287 views