Nerazvrščeno

Medijske nagrade PLTS – jesen

Tako! Pa smo pripravili še medijske Ofsajd nagrade. Delili smo seveda že nagrade, ki so bile bolj vezane na samo dogajanje na igriščih PLTS. Ja, bila je pestra jesen, ni kaj. Več o nagradah pa lahko najdete ne samo spodaj, temveč tudi v Ofsajdu 16: V komentirnici nagrad. Prijetno čitanje!

FullSizeRender

 

Nagrada za Twitter profil • NK Triglav Kranj

Čeprav so v 2. SNL že zdaj drugo leto zapored, so za klub, ki je doslej zbral 6 sezon v prvi ligi, precej vztrajni in medijsko prisotni. Kranj ima zdaj spet mestni derbi [edini v prvi in drugi ligi], toda Gorenjcem to ne jemlje volje. Niso prav nič škrti s tviti.

Screen Shot 2015-12-22 at 08.09.18

Nagrada za Facebook profil • Olimpija Supporters

Ne spomnim se, kdaj bi Ljubljančani sami sebi rekli Žabarji in Žabarke. Že to je velika sprememba, še večja pa je ta, da ima fan klub navijačev Olimpije [v vseh treh ekipnih športih] ne le vzorno urejene povezave, hudo željo po aktualnosti in dober pristop, temveč tudi to, da zna kdaj kaj tudi pokritizirati. Recimo obisk na tekmi s Krko po derbiju. Kaj šele za to, kar se je zgodilo z Marijanom Pušnikom.

Screen Shot 2015-12-22 at 08.08.58

Nagrada za najbolj informativno spletišče • MBFC Forum

Ne bomo ovinkarili: forum NK Maribora je res dobrodošla zadeva. Že zato, ker se izve marsikaj, kar se pač v klubu ne more/sme. Seveda kdaj kakšna debata zavije, uporabniki pa precej pozorno spremljajo tudi medijske objave in se jih še posebej lotijo, če uporabijo informacije iz foruma. Vendar glede nato, kaj se je vse dogajalo na uradnem forumu, je MBFC forum ne le dobrodošla, ampak nujna stvar v našem nogometu.

Screen Shot 2015-12-22 at 08.23.25

Najboljši komentator • Tomaž Lukač [Kanal A]

Konkurence praktično nima že iz, khm, praktičnih razlogov. Kanal A se je lotil po dve tekmi na vikend, kar niti približno ni majhen zalogaj, če imaš relativno omejeno število komentatorjev. Preizkusila sta se sicer še Primož Podsedenšek, ki mu beseda prav lepo teče in je zelo soliden komentator, ter Tomaž Klemenčič, mož, za katerega novinarski kolegi najdejo tople besede in ga predvsem hvalijo kot velikega znalca, a tega vsaj na tisti tekmi v Kopru na začetku sezone… Ni znal prenesti v mikrofon. Komentatorji so sicer tudi na TViN-u, toda tam smo za zdaj zamerljivo malo spremljali.

Foto : Kanal A
Foto : Kanal A

Nagrada Jolande Bertole za ženski prispevek • Nataša Gavranić & Nada Pavšin [Kanal A]

Nataša Gavranić je v PLTS, ob igrišču, ko zebe, ko je hrup, ko bi lahko šlo milijavžnt stvari narobe, povsem drugačna kot v studijskem delu lige prvakov, kjer Kanal A skušala iz nogometa delati živalski vrt in s tem samo kaže, da se nekaterih stvari še vedno ni naučil. Pričakovali bi, da bi se Gavranićeva lovila tam, na terenu, med tistim džumbosom. Pa ne. Napreduje iz prenosa v prenos in prav škoda je, da se je v drugem delu jeseni po odločitvah šefov skrčil studijski del. Nagrado pa dajemo tudi Nadi Pavšin za direktni pristop, dobre vklope in nasploh prijeten pristop, ki popestri samo vsebino.

61636348

Nagrada za medijski nastop • Tomaž Petrovič [Krško]

Krško je romantični palček, o katerem smo govorili večkrat tudi v Ofsajdu in o tem je spregovoril tudi Tomaž Petrovič. Mož, ki je vselej razpoložen, čeprav je po zmagi nad Olimpijo pokazal tudi, da se zna razhuditi nad sodniki. Kar je tako ali tako tisto, v čemer se strinjamo vsi – razen sodnikov [in najbrž NZS]. Tomaž Petrovič pooseblja tisto dobro v nogometu, tisto, kar bi NZS rada spravila na plakat reprezentance, pa ne zmore in ne zna. Zato dajemo nagrado za medijske nastopu Tomažu Petroviču. Častna omemba: Jernej Javornik [Rudar].

4DB5AEB6-30C9-4A3E-9DFA-DA1163522405.full

Nagrada za najlepši dres • Rudar Velenje

Stvar okusa, itak, vendar strinjamo se z Jernejem Javornikom. Čas je bil, da se Rudar spet obleče v zelenočrno, barvo, ki jo je nosil tudi sam, barvo, ki jo najbolje poznamo. Že res, da v PLTS ni kluba, ki bi nosil vsaj odtenek rdeče barve [kar je nekaj, česar gotovo niste vedeli, ne?], kar bi vsak klub takoj naredilo prepoznaven [morda je zato odtenke rdeče nosil Interblock?], toda čestitamo novi velenjski ekipi v upravi, ki se je odločila za to potezo. Na drugi strani lestvice so Koprčani, kjer so poskusili z vojaško kombinacijo.

rudar

Nagrada za izjavo • Zlatko Zahovič [Maribor]

Seveda to ni citat neposredno od samega Zahota. Je tisto, kar je rekel Miran Vuk, da se je bojda dogajalo na Tekmi treh golov, ko naj bi Zahovič rekel, da “imate ribe in meso, pa niste ne eno ne drugo”. Par mesecev kasneje smo skušali razvozlati tako filozofske kot lingvistične aspekte izjave, pa še vedno nismo dognali, kam točno je meril Zahovič. Najbrž na to, da nihče ne ve, kaj točno Zavrč je in kaj počne v PLTS. Menjava trenerje in osvaja peta mesta. Če pa ta izjava slučajno res ne drži, je prikladna tudi tale Zahotova: “Dejstvo je, da v Mariboru že poznamo lestvico po koncu prvenstva. Prav tako kot jo pozna večinaklubov, s katerimi se pogovarjamo. Borili se bomo za mesta od 2 do 9. In na to bomo ponosni. Več ne bo šlo, to je jasno.”

Foto: SPORTKLUB
Foto: SPORTKLUB

 

Nagrada Sebastjana Cimerotiča za bistroumni nesmisel • Brane Oblak 

Oblaka bojda gledalci radi vidijo. No, slišijo. Pa ja, tudi vidijo. Zakaj? Ker ima efekt Andreja Stareta. Na živce ti gre, ker veš, da bo bleknil nekaj, kar nima veze s sončnim sistemom, ampak hej, raje to kot neko dolgovezenje in nabijanje statistike ter floskul, s katerimi se ubija fuzbal in možganske celice. Kadarkoli pride Oblak, je žur. Slab žur, tudi, ampak je vsaj žur. Nazadnje na gostovanju Maribora v Kopru. Ob ogledu posnetka, ko je Kristijan Kahlina žogo podal naravnost na nogo Agima Ibraimija, je dobri stari Brane povedal: “Podal je z levo nogo, ki je nima.” Oksimoron kot se šika.

BDB8D94E-77D8-4758-B3FC-A7CA4B42D792.full

Nagrada Amirja Karića za zlogovanje in mašila • Saša Gajser [Maribor]

Ko smo tisti petek stali v Ljudskem vrtu in čakali, da nam morda Gajser pove kaj več o tem, kdo bo nadomestil Anteja Šimundžo… Smo pokasirali hud monolog. Hud. Da naj dobro razmislimo, kaj vse je Šimundža storil tudi za nas – torej medije. Ostro, dokaj hrabro, ne pa tudi dostojanstveno, saj je Gajser kasneje stopil nekoliko nazaj in rekel, da bi lahko reagiral tudi nekoliko drugače.

IMG_0081

Nagrada Mirana Vuka za fuzbalerskega župana • Boris Popovič [Koper]

Če kdaj Borisu Popoviču, županu Kopra, slučajno uidejo glasovi njegovih Koprčanov, ima svetlo prihodnost v fuzbalu. Jap. Desetminutni monolog, ki ga je namenil novinarskemu kolegu Roku Mavru [Primorske novice], je največji ep slovenskega nogometa, kar jih poznamo. Biti ali ne biti, to je zdaj vprašanje. Pa ne v smislu bivanja, temveč prebijanja. Verbalnega, da ne bo pomote. Slika mladega Borisa, kako je branil barve Kopra, je dramatski vrh(unec), ki ga ne spravijo skupaj vsa slovenska gledališča. Kandidat za Bloudkovo in Prešernovo nagrado, brez dvoma. Zato nagrado Mirana Vuka za fuzbalsko županovanje vsekakor prejme Boris Popovič. Čudi pa nas, da se ni spravil še na svoje občane, ki jim brezplačno ponuja ogled tekem, ti pa na tekme hodijo vse manj in manj.

Častna omemba: Andrej Fištravec [Maribor] za pisanje slovenskih televizijam, zakaj niso prenašali tekme z Astano, sam pa se je seveda tekme udeležil v VIP tribuni z najlepših razgledom.

Nagrada Joca Pečečnika za fuzbalski optimizem • Marijan Pušnik [Olimpija]

Priznamo, žalostno smo, ker je Marijan Pušnik moral spakirat. Še bolj pa, ker je Pušnik izjavil, da ga v slovenskem nogometu še dolgo ne bo več. Ali nekaj takega. Že Joc Pečečnik je nekaterim v Ljubljani verjel, da mu želijo dobro. Njemu in njegovemu fuzbalu. Pa zdaj rad pove, da se kaj takega niti v sanjah ne bi več šel [morda je zato propadel tudi projekt medijskega imperija?]. Podobno je očitno verjel Šušnik svojima nadrejenima: Ranku Stojiću in Milanu Mandariću. “Ne vem, pokličite v klub,” pa je ena tistih izjav na vprašanje, če je še trener, ki slovenskemu nogometu ne more biti v ponos. Vseeno, kapo dol Marijanu Pušniku, da je verjel. Vsekakor pa si ga bomo zapomnili tudi po uporabi flumastra in table: “V slačilnici sem fantom na tablo na veliko napisal EGO, to prečrtal in potem napisal TEAM. Do zdaj smo zmagovali z ekipno igro, ko smo si pomagali in predvsem v napadu veliko sodelovali.”

olimpija

Nostradamus nagrada za napoved • Ranko Stojić [Olimpija]

Vse pove kar njegova izjava sama: “Če odide Šporar, pride Novaković. Če bi Šporar odšel drugam, potem bi bil Novaković zagotovo zelo dobra rešitev. Kaj zelo dobra, celo najboljša.” Čakamo.

Nagrada ARSO za vremenske pogoje • Krško & derbi

V Krškem je na tekmi Krško – Maribor fsekala strela… In igra je šla dalje. Vendar nagrado si zaslužita tudi šajtrga in lopata, ki sta pomagala pripraviti enega najboljših derbijev, vsekakor pa najboljšega v novejši zgodovini. Bolj je šel sneg, lepša je bila zelenica v Stožicah.

Najboljši intervjuji:

Robert Balantič [Ekipa] -> Krunoslav Jurčić [NK Maribor]

Rok Plestenjak [Siol] -> Milko Djurovski [NK Zavrč]

Rok Višković [Siol] -> Andraž Šporar [NK Olimpija]

Matej Rijavec [MMC] -> Goran Cvijanović [ND Gorica] 

Najboljše kolumne:

Ivo Milovanovič [MMC / TV Slovenija] o odhodu Marijana Pušnika

Dejan Mitrović [Ekipa] o nekem drugem Mariboru

Borut Planinšič [Večer] o ponosu butanja z glavo skozi zid

Najboljši TV prenos:

Astana – Maribor [www.nkmaribor.com] ker smo sploh lahko videli nekaj, kar bi bilo kjerkoli okrog nas [HTV, ORF] samoumevno, da pokrije katera koli televizija, po možnosti nacionalna. In Jože Pepevnik je res dobro komentiral.

Komentarji

komentarjev