Fuzbal

Evrogol Hotića ni bil dovolj

Jasmin Handanović 7/10 Kako je ubranil strel Žigi Škofleku! Noro. No-ro. Iztegnil roko, reagiral tako refleksno. To so več kot le izkušnje, če že forme ni. Nazadnje je sicer branil proti Krškemu, ampak zares pa pozno jeseni. Lani. Z njim je obramba bila do izključitve precej bolj stabilna, Handanović pa še naprej kaže, da nikdar ne bo imel statusa rezervnega golmana, temveč da ima Pirić pač prednost. Ampak se ima še kaj naučiti od Handanovića. Ki je gladko izzival Asmirja Sagrkovića in si izprosil rumeni karton za zavlačevanje. Ampak ni pomagalo.

Denis Klinar 5/10 Ušel mu je Luka Lovenjak. V ključnem trenutku. Ne koristi mu, da posnetki kažejo, da ofsajda ni bilo. Še manj, ker pomeni, da je storil dvojno napako. Bil prehiter in prepozen hkrati. Pa ni bilo samo to. Prostora je imel ob Aljažu Kreflu v prvem polčasu toliko, da je vse bolj bodlo vprašanje, kako bi tak prostor izkoristil Martin Milec. Njegovo slabo branje igre (kot) in zdrsi žoge v avt pa kažejo, da priložnosti v ligi tokrat ni zares izkoristil. Z golom vred pa dokaz, da nima tistega, kar za ta nivo resnično potrebuješ.

Saša Ivković 5/10 Pri prejetem golu velja enako kot za Klinarja. Morda še bolj. Ker je dejansko postavljal ofsajd zanko ali razmišljal o njej. Kakorkoli že, spodletelu mu je. Zelo. Najprej je sicer igral stanovitno, dokler niso začeli Velenjčani pritiskati na zadnjo linijo. Zamudil je. Celotno akcijo za gol. Dvignil roko, da bi ukazal. A ni bilo več pomoči. Pri zadetku je povsem izpadel iz kombinacije.

Špiro Peričić 5/10 Ko je Rudar začel z dolgimi žogami, je raje ostajal za linijo. Da je pobral vse, kar je priletelo. Vselej na žogi, vedno pripravljen, še naprej igralec, ki je ob Andreju Kotniku najbolj napredoval in presegel pričakovanja. Nato je padel gol. Pritekel je, kliznil, zdrsel, ampak zamudil. Davek na neuigranost v najslabšem trenutku.

Mitja Viler 5/10 Že res, da je tokrat zadel z razmerjem napad-obramba, ampak kaj, ko je šlo v smer prvega, ne drugega. Finta Rulo in strel/podaja na gol sta bila sicer odraz želje, toda brez učinka. Dominika Radića ni samo zamudil, temveč pozabil skoraj nanj. Ter se jezil na obrambo, nato na sodnika. Dolgo mu je tekma ležala. Dokler ni znal fokusa preusmeriti na obrambne naloge.

Blaž Vrhovec 5/10 Ob taki postavitvi, kaj šele predstavi Rudarja na sredini, ni imel veliko dela. Vendar to ni kompliment. Že zato ne, ker ni znal zares postaviti prve obrambne linije, ko je padla posest žoge po kartonu. Kar gre izdatno na njegov rovaš. Še zlasti, ker je šel iz igre prej proti Valurju.

Alexandru Cretu 5/10 Tekma, kjer bi mu počitek nemara prišel prav. Zelo. Ni mu pomagalo, da je dobil udarec, dva, toda tokrat se je najbolj doslej pokazalo, kakšne težave ima, če Maribor nima zagotovljene posesti. Povsem ga je poskrlao

Dino Hotić 8/10 Za zgled. Pa ne samo zaradi evrogola. Ampak pristopa, vica v igri, užitka. Že on uživa, nam ne preostane kaj veliko drugega. Ni čudno, da ima znucano levo kopačko. Pri takih šusih. Mojstrsko je pomeril, upa si, niti malo mu ni prišlo v samozavesti do živega konkurenca na sredini. Skoraj bi zabil še drugega. Preigraval je, iskal potezo več, strel več, a bil v tem podobno odrezan.

Rok Kronaveter 6/10 Gotovo bi lahko do zdaj že videl in vedel, kako je to. Ko si v vijoličastem oziroma rumenem. Ugovarjal je, ko bi bilo bolje, če ne bi. In bil izključen, potem ko je upravičeno protestiral proti Asmirju Sagrkoviću. Ampak to so vse pogojniki. Leon Črnčič je vanj priletel silovito, fotografija Kronavetre odrgnjene desnice je povedala vse. Ampak vendarle bi z vnovčenimi izkušnjami dočakal nemara derbi.

Andrej Kotnik 7/10 Neutruden. Vztrajen. Trmast. Iskal je vse možne način, da bi ali podal ali zabil. Morda bi mu počitek zelo dobro del. Ali pa iskanje bolj primerne pozicije. Kotnik zdaj postaja igralec, ki zna imeti v drugem polčasu težave, če rezultat ni najbolj ugoden. Na njegovo srečo to ni njegova krivda niti ni edini, ki ima s tem težave.

Jasmin Mešanović 5/10 Zdaj pa res ni več razloga za odpustke: Jasmin Mešanović ne samo, da ima težave z neučinkovitostjo. Je neučinkovit. Pika. Zaigral je na prav vseh štirih tekmah, vselej je zaigral v konici napada, vendar se tam muči. Morda tudi zato, ker ni začel še prav nobene od štirih tekem. Klinično neučinkovit. Pozicija napadalca mu nikakor ne godi. Milanič ima prav, da nima klasičnega napadalca, ampak to prav nič ne šteje, če ni golov. Mešanović bo, če že ni, kmalu pokuril bonuse potrpljenja. Čas je, da doseže gol. Pomemben gol. Saj ga je že dal. Spartaku. V Moskvi.


Marcos Tavares 6/10 Prepozna menjava, kar ni njegova napaka, da je bil že pripravljen, ko je bil izključen Kronaveter. Nato ni imel vpliva na igro, povrhu je šla tekma v povsem kontra smer.

Aleks Pihler 5/10 Menjava, ki definitivno ni koristila ne njemu ne tistemu, ki se je zanjo odločil.


Darko Milanič 5/10 Petico dobiva samo zato, ker je Asmir Sagrković nepovratno vplival na tekmo. Ključni izziv, ki je začel postajati že problem, za Milaniča je njegova nezmožnost prilagajanja. Pa ne samo tega, da mu tekma spolzi ali celo propade, ko ne gre po njegovih načrtih. Derbi z Olimpijo je v Ljudskem vrtu izgubil že do polčasa, zato so vprašljive še bolj kot njegove kadrovsko-taktične izbire (ali kader vpliva na taktiko ali obratno zna biti pri Milaniču kot tisto o kuri in jajcu, ni pa nujno) njegove metode in splošna filozofija. Dobil je kreativno, hitro in dinamično postavo, kjer vsak posameznik ve in zna svoj del. Toda celota se ne vklopi, še zlasti ne, če ne gre po načrtih. Njegova taktika s tako skromnim vrhnjim delom napada predvideva, da »ga bo nekdo že zabil«. Goli, ključni, pa so bili Peričićev na Islandiji za 0:1, Mulahusejnovićev potencial iz mrtvega kota za 1:2 proti Triglavu in Hotićeva granata še v Velenju. Ob tem, da zna sredina povsem potoniti in da obramba še zdaleč ni uigrana.

Komentarji

komentarjev