MUZU

Kurja koža. Ker Vizli.

Kurja koža. Aha. Kurja. Koža. Samo ne toliko naša. Saj tudi naša, ajde. Ampak še bolj od totih pubecov. Ker to… Dobro poglejte. To. To je ljubezen do muzike in mesta. To je stara šola. To so norci lepe sorte. To so Happy Ol’ McWeasel. Tako radi žagajo in to v tem našem Mariboru, da grejo, pazi to, zmrzovat tja. Aha. Na Mariborski otok. Pozimi. Pri minus pet. Oni pa na pol nagi. Celi bledi. Pa saj ni čudno, če pa pravijo, kako iščejo pot, da bi bili spet, em, normalni, pametni, zdravorazumni.

See You Tomorrow je še en tistih vizlastih singlov in spotov, ki so usojeni, da so singli in spot. Komad, ki ni balada in ni niti zgolj je šus. Je nekaj vmes. In je poletje sredi februarja, kajti ua pa ra in trobente, kar je nekaj novega, dodajo vse tisto, kar se je čakalo in se še čaka po drugem albumu Heard Ya Say! (2015), kolikor sta pač vmes pričakovanje, kaj delajo Vizli po tridesetem, krajšala krasna priredba Sunny Side of the Street in drevenškasti video za Brake Them Bones.

S See You Tomorrow na nek način Vizli še vedno uspevajo zajemati nek mariborski melos, mešanico udarnega in nostalgičnega, skoraj veselega in rahlo žalostnega, vendar če si skupaj, če si dovolj prismuknjen, da se preoblačiš za dvosekunde kadre in se na koncu, ker pač to moraš, če daš kaj, em, nase, še slečeš.

See You Tomorrow je nekaj, na kar moramo biti ponosni. Ker kaže, kako zelo cenijo fantje svoje okolje. Najprej z muziko, produkcijo in predvsem tudi s tem, da so šli v elektrarno, telovadnico, bazen in tudi v teater. Kar pomeni, da pašejo v bistvu kamorkoli. Kar drži. Zelo. Ker kaže, da so ostali, kar so najbrž v osnovi bili. Tudi zdaj, ko pridejo trideseta, otroci, družine, obveznosti, službe. Še toliko bolj. 

Komentarji

komentarjev