Pišem.

Zdravo. Sem Jaša Lorenčič. Rad pišem. Na dah. Na šus. Na polno. 

Ko sem bil mali-mali, sem pisal novice, tekste, fuzbal, mesto, dogajanje sam zase. Večinoma o sebi. Ampak ne kot dnevnik. Ne, ne. Kot članke. Kot novinar. V šoli sem napisal kako stvar, ki je bila sošolcem všeč. Učiteljem, profesorjem pa praviloma, joj, ne. In tako sem šel za… Pisca. Že v osnovni in srednji šoli za srednješolska časopisa Brain Storm in Borec. Nato pa na prvo prakso na Večer. Le par dni pred polnoletnostjo. Od takrat dalje sem to. Pisec. Rad pišem. O marsičem. O marsikom. Ampak tako, da je doživeto. Kot da si res tam. In večinoma sem tam.

Morda najbolj pomembno, za tiste, ki ste podobno neučakani, kot sem sam: kje me še najdete?

Mail: jasa.lorencic@gmail.com

Twitter: @JasaLorencic

Facebook: jasa.lorencic

Medium: @JasaLorencic

Instagram: usostar


Pisal sem za osnovnošolski časopis Brain Storm (OŠ Bojana Ilicha Maribora).

Pisal sem za srednješolski časopis Borec (II. gimnazija Maribor).

Redko sem pisal klopeh, raje po listkih. Saj veš. Za punce pa to.

Pisal sem tudi rock komade, s katerim nisem nastopil za Bežigradom.

Pisal sem pa dolgo za Večer, kjer sem dobil več priložnosti, kot sem kadarkoli mislil, da jih bom. Ja, sanje postanejo resničnost, ko si na finalu lige prvakov v živo ali delaš intervju s Slashem. Pa Sašo Lendero, Tomažem Pengovom, Severino, Zlatkom Zahovićem, Tomijem Megličem. Šel sem na evropsko in svetovno košarkarsko prvenstvo. Bil sem na štirih finalih lige prvakov. Na nešteto tekmah in predvsem koncertih.

Pisal sem za Dnevnik, kjer sem večinoma pokrival mariborski fuzbal. Še ena strast.

Pisal sem tudi za Primorske novice, kjer sem med drugim delal intervjuja s Tonetom Partljičem in Blažem Švabom. Ja, širok diapazon, mhm.

Pisal sem za Maribor24. O mestu in njegovih oknih. In, jasno, o fuzbalu.

Pisal sem kratke zgodbe. Tudi za natečaje. Za AirBeletrino sem prišel v ožji izbor. Na RTV Slovenija je bila na tradicionalnem natečaju moja zgodba Pod točko razno tudi odkupljena.

Pišem recenzije domačih albumov za Sigic / Odzven.

Pišem doživete dnevnike za Festival Lent.

Pišem kolumno o slovenskih televizijah za Revijo Ekran.

Pisal sem kot kreativni pisec za Adremo. Urejal in pisal sem interni službeni časopis za ugledno slovensko podjetje transportnih linij pijač.

Pišem ta blog.

In še pišem.

In bom.